مقالات

پارس دانه به شما چه چیزی ارائه می دهد؟

ما در گروه تولیدی پارس دانه نصف جهان به شما محصولات خود را در 6 دسته بندی ارائه می دهند که ما در این مقاله سعی در توضیح آن ها داریم.

این شش دسته بندی عبارتند از :

1- آجیل :

در ابتدا بهتر است به سوال آجیل چیست پاسخ دهیم : آجیل به مخلوطی از خشکبار می گویند. که بنا بر سلایق و مدل‌های گوناگون، ترکیبات آن فرق می‌کند.

قدمت آجیل در ایران :آجیل از دیرباز به یکی از نمادهای فرهنگ ایرانی بدل گشته‌است به صورتی که برخی از مراسم سنتی ایرانیان (مانند نوروز و یلدا) تنها با حضور آجیل مفهوم خود را پیدا می‌کنند.

آیا در مورد شهر آجیلی شنیده اید ؟

شهر فاروج در استان خراسان شمالی به شهر آجیلی معروف می‌باشد. بودن دکان‌های آجیل فروشی رنگارنگ در فواصل این خیابان که از وردی شهر تا خروجی شهر ادامه دارد زیبایی خاصی در شهر به وجود آورده‌است کمتر مسافری از این شهر عبور کرده و کنار جاده از دکان آجیل فروشی رنگارنگ خرید نکرده‌است.

چون جاده ۲۲ (سنتو) از میان فاروج می‌گذرد بخشی از مردم اقتصاد خود را از طریق فروش آجیل می‌گذرانند. در واقع آجیلی که در فاروج فروش می‌رود از محصولات خود فاروج نیست و از شهرهای دیگر برای فروش به اینجا آورده می‌شود که به همین دلیل فراوانی، به شهر آجیلی هم معروف است، که خود زیبایی و جاذبه ای برای مسافران گذری از فاروج را ایجاد کرده‌است و در سال ۱۳۸۹ به لقب پایتخت آجیل و خشکبار ایران مشهور شد. کشاورزی و دامپروری از شغلهای مهم مردمان سنتی این شهر است.فکر کنم بهتر است درباره ترکیبات آجیل برای شما توضیحی بدهم :

هر چند همان گونه که گفته شد، گستره موادی که در آجیل‌های گوناگون به کار می‌رود بسیار زیاد است، اما به‌طور کلی می‌توان از اقلام زیر به عنوان ارکان اصلی تشکیل دهنده آجیل نام برد: پسته، فندق، تخمه آفتابگردان، تخمه کدو، تخمه ژاپنی، بادام زمینی، بادام، بادام هندی، گردو، نقل، کشمش، نخودچی و ماکادمیا

آجیل از خواص بسیار بالایی برخوردار است  به عنوان مثال:

سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با ویروس‌ها، میکروب‌ها، باکتری‌ها و انواع بیماری‌ها به مواد مغذی نیاز دارد. این مواد مغذی شامل چربی‌های طبیعی و پروتئین‌های با کیفیت است. به هر میزانی که بدن انسان از این مواد مغذی غنی تر باشد سیستم ایمنی نیز در مقابله و مبارزه با عوامل خارجی موفق تر عمل می‌کند. آجیل‌ها منبع عظیم این مواد مغذی هستند. ویتامین E موجود در آجیل خصوصاً پسته، بادام و گردو برای مقابله با عفونت، ویروس و باکتری بسیار مؤثر است. این دانه‌های مغذی همچنین سرشار از امگا۳، روی و منیزیم هستند و باعث تقویت سیستم ایمنی و جذب ویتامین‌هایی نظیر A , D، E , K می‌شوند.

2- خشکبار:

خشکبار چیست ؟

خشکبار یا خشکه‌بار یا میوه خشک به میوه‌های خشک شده و برخی مغز دانه‌ها گفته می‌شود. مغز دانه‌هایی مانند پسته، بادام، فندق، گردو خشک و میوه‌های خشک مانند کشمش، کشمش سبز، کشمش سبز تیزابی، برگهٔ آلو بخارا، قیسی خشک، برگه هلو، برگه زردآلو ، برگه آلو، برگه آلوچه و برگه آلبالو، خرما، انجیر خشک. خشکبار جزو آجیل حساب نمی‌شود. در قدیم آن را میوه خشک می‌گفته‌اند. البته امروزه میوه خشک را یکی از زیر دسته های خشکبار می دانند.

روش های خشک کردن

خشک کردن در آفتاب

در این روش میوه‌ها با جریان هوای طبیعی و نور مستقیم خورشید خشک می‌شوند و رطوبت آنها توسط هوای گرم گرفته می‌شود. در این روش با توجه به دمای هوا مدت زمان خشک شدن متفاوت می‌باشد.

خشک کردن در سینی

در این روش از خشک کردن میوه های برش داده شده داخل سینی قرار میگیرد سپس از طریق هوای آزاد یا قرار دادن در کوره های خشک کن اقدام به خشک کردن میوه میکنند.

خشک کردن انجمادی

خشک کردن انجمادی از طریق حذف کامل رطوبت شکل میگیرد که در این روش میوه شکل ظاهری خود را حفظ میکند.

 در مایکروویو خشک کردن

این روش سریع ترین روش خشک کردن بوده و با استفاده از مایکروویو انجام میگیرد.

3- تخمه :

تخمه دانه‌های پر چربی یا پر پروتئین گیاهان است که معمولاً به صورت بوداده و گاهی خام خورده می‌شود و برای سلامتی هم مفید است.

تخمه بسیار مغذی است و به دلیل داشتن کلسیم فراوان (از جمله تخمه ژاپنی یا تخمه جابانی)، پروتئین (از جمله تخمه آفتابگردان) و داشتن پتاسیم (از جمله تخمه کدو تنبل)، جایگاه ویژه‌ای در رژیم غذایی افراد، خصوصاً ورزشکاران دارد.

انواع تخمه ها که اکثر ما آنها را می شناسیم :

1- تخمه ژاپنی : تخمه ژاپنی بر خلاف نام آن متعلق به کشور ژاپن نیست. تخمه ژاپنی در اصل تخم جابانی است و متعلق به روستایی به نام جابان( ژابان، جابن) در اطراف دماوند است.

2- تخمه هندوانه : تخمه هندوانه یعنی همان تخم‌های سیاه داخل هندوانه که اکثر ما آن‌ها را دور می‌ریزیم خواص و فواید بی‌نظیری برای بدن و سلامت بدن دارد. از تخمه هندوانه به شکل‌های مختلفی می‌توان استفاده کرد و از خواص تخم هندوانه برای سلامتی بهره‌مند شد.

3- تخمه آفتابگردان : تخمه آفتابگردان میوه گل آفتابگردان است. تخمه آفتابگردان غنی از امگا۳، ویتامین‌ها، مواد معدنی و روغن‌ها است. طبع تخمه آفتابگردان گرم و خشک است. تخمه آفتابگردان خواص و فواید بسیاری زیادی برای سلامت بدن دارد.

4- تخمه سیاه : تخمه‌ی آفتاب‌گردان باعث تسکین آلرژی و برخی از مشکلات التهابی می‌شود.آفتابگردان باعث تقویت قلب می شود. نصف فنجان تخمه‌ی آفتاب‌گردان حاوی حدود ۲۵۵ میلی گرم منیزیم است.

5- تخمه کدو : تخم کدو خواص و فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارد. خواص تخم کدو برای سلامتی ناشی از وجود مواد مغذی در آن از جمله چربی‌های سالم، منیزیم و روی است که این مواد مغذی به سلامت قلب، پروستات و پیشگیری از بروز برخی سرطان‌ها کمک می‌کند.

6- تخمه خربزه : هسته ها یا تخمه خربزه که به سادگی در سطل زباله انداخته می شوند، مزایای سلامتی بیشماری دارند!در ادامه به چندین فایده منحصر به فرد و کمتر شناخته شده تخم خربزه خواهیم پرداخت.همواره دریافت مقادیر قابل توجه پروتئین از هرآنچه که به صورت گوشت یا حتی لبنیات دسته بندی نمی شود، بسیار دشوار بوده است.

4- غلات :

غَلات گیاهانی از خانواده گندمیان هستند که گیاهان علفی تک‌لپه‌ای بوده و دانه‌های ریز آن‌ها، مصرف خوراکی دارد. غلات، گیاهانی یک‌ساله هستند، یعنی چرخهٔ زندگی خود را در یک فصل زراعی به پایان می‌رسانند. گونه‌های سردسیری غلات (گندم، جو و چاودار) در فصل پاییز و اوایل بهار کشت شده و در اواسط تا اواخر تابستان هم برداشت می‌شوند گونه‌های گرمسیری غلات (برنج، ذرت، ذرت خوشه‌ای و ارزن) نیز با توجه به شرایط آب و هوایی در اواخر بهار یا اوایل تابستان کشت شده و اواخر تابستان یا اوایل پاییز هم برداشت می‌شوند.

اهمییت غلات :

در بسیاری از کشورهای آسیایی و آفریقایی، بیش از ۸۰ درصد غذای مردم از غلات تأمین می‌گردد. سهم غلات در غذای مردمان اروپایی ۴۵ تا ۵۵ درصد بوده و در ایالات متحده آمریکا تقریباً ۲۰ تا ۳۰ درصد است.

امروزه نزدیک به ۷۰ درصد سطح زیر کشت یک میلیارد هکتاری جهان را غلات اشغال نموده‌اند. تقریباً نیمی از کل نیازهای غذایی انسان به ویژه در آسیا به‌طور مستقیم از غلات تأمین می‌گردد.

همچنین تولید غلات در مقایسه با دیگر فراورده‌های غذایی از جمله گوشت، تخم‌مرغ، شیر و… بسیار بیشتر است. تولید سالانهٔ غلات در جهان، بیش از یک میلیارد و هفتصد میلیون تن است. گندم، برنج و ذرت سه محصول مهم هستند که هر کدام تقریباً یک چهارم تولید سالانهٔ غلات را تشکیل می‌دهند.

5- حبوبات :

حبوبات یا بُنشن جمع حبوب است و آن گیاه یا دانه گیاهی از تیره باقلاییان است. در زبان فارسی حاضر، حبوبات عمدتاً به دانه‌های خشک انواع این گیاهان که به مصرف خوراک انسان می‌رسند گفته می‌شود. حبوبات معروف عبارت از لوبیا، عدس، ماش، باقلا، نخود، لپه، سویا، بادام زمینی و غیره هستند.

تولید حبوبات :

حبوبات کشت شده طیف متنوعی از طبقه‌بندی‌های کشاورزی، علوفه پوشا، غلات، گلدهی، دارویی/صنعتی، آیش/کود سبز و دسته‌های الوار را شامل می‌شود. یکی از ویژگی‌های قابل توجه بسیاری از گونه‌های حبوبات که به صورت تجاری کشت می‌شوند، تطبیق پذیری آنها است، که اغلب نقش‌های متعددی را همزمان بر عهده می‌گیرند. میزان این نقش‌ها به مرحله بلوغی که در آن برداشت می‌شوند بستگی دارد.

6- ادویه جات و عطاری :

غذاها بدون ادویه ها طعم و مزه ای ندارند. ادویه ها علاوه بر خوش طعم تر کردن غذاها، به عنوان نگهدارنده مواد غذایی هم مورد استفاده قرار می گیرند و همین طور خواص دارویی گسترده ای دارند. در این مقاله همه چیز درباره ادویه ها را با هم مرور خواهیم کرد و از معجزه آن ها مطلع خواهیم شد، پس با ما همراه باشید.

تاریخچه ادویه جات :

تجارت ادویه در سراسر شبه قاره هند در اوایل سال 2000 پیش از میلاد با دارچین و فلفل سیاه و در شرق آسیا با گیاهان دارویی و فلفل آغاز شد و توسعه یافت. مصری ها از برخی گیاهان دارویی برای مومیایی کردن مردگان خود استفاده می کردند و همین تقاضا از سوی مصریان، منجر به تجارت جهانی ادویه شد. کلمه ادویه از واژه فرانسوی قدیمی espice گرفته است که به epice تبدیل شده و از ریشه لاتین spec آمده است، اسمی که به گونه های مختلف گیاهان معطر و دارویی اشاره می کند. تا سال 1000 قبل از میلاد، سیستم های پزشکی مبتنی بر گیاهان در چین، کره و هند یافت می شد. کاربردهای اولیه ادویه ها و گیاهان دارویی، استفاده از آن ها در سحر و جادو، درمان، برگزاری آداب و رسوم مذهبی و… بود.

عطاری :

عَطّاری ها (دواکده) داروخانه و عطرفروشی‌های سده های میانه در جهان اسلام بوده‌اند که امروزه نیز ارزش داروشناسی خود را بیشتر بر پایهٔ ادویه و داروهای طب سنتی و گیاهی نگه داشته‌اند. از آنجا که گیاهان دارویی دارای عطر (بوی) ویژهٔ خود هستند این داروخانه‌ها به عطّاری شهرت یافته‌اند.

عطاری ها (دواکده ) ها خروار خر و مثقال فروش هستند. کارمندان دولت و پزشکان متخصص طب سنتی ایرانی معتقدند که تجویز دارو توسط دواکده ها (عطارها) شرعا و قانونا جرم، و حرام است. غافل از اینکه تا قبل از تاسیس سلامتکده های طب سنتی، همین عطاری ها و عطار های با وجدان و با سواد بودند که پرچم طب ایرانی را بالا نگه داشته بودند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *