پسته
پسته ها یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید ان در ایران به شمار می آیند.
حاوی ویتامینها، مواد معدنی، پروتئین، فیبر، و اسیدهای چرب مفید میباشد که به سلامتی انسان بسیار کمک میکند.
فواید و خواص دارویی
1- جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است.
2- مغز پسته ها به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.
3- نیروی جنسی را تقویت می کند.
4- مغز و ذهن را تقویت می کند.
5- معده را تقویت می کند.
6- برای تسکین سرفه مفید است.
7- برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
8- برای باز کردن مجاری کبد مصرف ان توصیه می شود.
9- اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
خواص پسته در دوران بارداری:
از مصرف پسته در دوران بارداری غافل نشوید!
مصرف یک وعده پسته میتواند تقریبا تمام نیازهای روزانهی بدن به آهن، کلسیم، فولات و پتاسیم را در دوران بارداری تامین کند. همهی این مواد معدنی برای رشد و نمو جنین بسیار ضروری و مهم هستند. از فواید و خواص پسته در دوران بارداری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پسته منبعی غنی از پروتئین است که برای رشد عضلات و بافتهای بدن کودک ضروری است.
- اسیدهای چرب غیراشباع موجود در پسته میتواند به افزایش سطح کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد کمک کند و به این ترتیب باعث متعادلسازی چربیها در دوران بارداری شود.
- وجود آنتیاکسیدانهایی مانند ویتامین E و ویتامین A، کاروتن و ترکیبات پلیفنولی در پسته باعث افزایش تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری میشود.
- محتوای مس موجود در پسته به حفظ گلبولهای قرمز خون در دوران بارداری کمک میکند.
- خواص ضدالتهابی پسته از درد و تورم مفاصل در دوران بارداری جلوگیری میکند.
- محتوای فیبر موجود در آجیلها از جمله پسته از مشکلات یبوست که اکثر خانمهای باردار با آن درگیر هستند، پیشگیری میکند.
- اسیدهای چرب امگا 3 موجود در پسته رشد مغز کودک را تسهیل میکند.
- پسته همچنین حاوی مقادیر کمی از ویتامینهای گروه B از جمله ریبوفلاوین، نیاسین، تیامین، ویتامین B6 و فولات است که برای رشد جنین مهم هستند.
عوارض مصرف پسته
- ممکن است منجر به فشار خون بالا شود، مصرف بیش از حد پسته باعث افزایش فشار خون می شود.
- می تواند بر سیستم گوارشی تأثیر بگذارد، پسته حاوی مقادیر زیادی فیبر است.
- آلرژی.
- ممکن است باعث ایجاد خطر سنگ کلیه شود.
- ممکن است باعث افزایش وزن شود.
- ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد
زیاد خوردن پسته چه عوارضی دارد؟
اگرچه پسته یک مادهی غذایی سالم است، اما زیادهروی در مصرف آن میتواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد. مصرف زیاد پسته ممکن است منجر به شکم درد، یبوست و اسهال شود. علت این موضوع فیبر موجود در آن است. همچنین بعضی از افراد باور دارند که پسته باعث سنگ کلیه در افراد مستعد میشود.
اگر پستهی بوداده را زیاد مصرف کنید، فشار خونتان افزایش پیدا میکند. دلیل این موضوع این است که بعضی از انواع پستههای بوداده سدیم زیادی دارند. مثل همیشه به شما میگوییم حتی اگر یک مادهی غذایی بسیار مغذی است و خواص زیادی برای سلامتی بدن دارد، باز هم نباید در خوردن آن زیادهروی کنید.
مشخصهی پسته مرغوب
وقتی تصمیم به خرید یک محصول میگیریم این حق ماست که انتظار کیفیت مطلوب و متناسب با نیاز و تقاضای خود داشته باشیم. در خرید پسته نیز همینطور است. اگرچه برخی از شرکتها یا آجیلفروشیها به ترفندهای مختلفی محصولات خود را با کیفیت پایینتر ارائه میدهند اما دانستن مشخصهی پسته مرغوب میتوانید محصولی با کیفیت بالا خریداری کنید. پسته اکثرا با پوستهی خارجی خود به فروش میرسد اما به طور کلی مغز پسته نیز در بازار موجود هست. اگر پسته را با پوست تهیه میکنید بهتر است به دنبال پوستههای بدون لک باشید که از یک انتها شکاف داشته باشند. از خرید پستههایی که دهانهی آنها بیش از حد ترک خورده خودداری کنید.
مقایسه پسته ایرانی با پسته خارجی
پسته در سراسر دنیا کشت میشود و بنابراین از نظر کیفیت و طعم میتواند بسیار متنوع و متفاوت باشد. درخت پسته درخت مقاومی است که در شرایط آبوهوایی پیچیدهای دوام میآورد. همین آب و هوا البته تاثیر زیادی بر کیفیت و تفاوت ایرانی و خارجی بودن آن میگذارد. ایران دارای شرایط آبوهوایی متنوعی است و انواع مختلف پسته در شهرهای مختلف ایران کشت میشود. به این ترتیب کشور ما به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکنندهی پسته در جهان نیز شناخته میشود. با این حال آمریکا از سال 2020 با استفاده از روشهای نوین کشاورزی توانست رشد زیادی در تولید پسته بدست آورد و رتبهی اول تولید این محصول را به خود اختصاص داد.
پسته های ایرانی با تنوع و کیفیت بالا حجم وسیعی از تولیدات و صادرات پسته را به خود اختصاص داده و طعم و مزه و رنگ این محصول آن را شاخصی برای سنجیدن کیفیت پستهی سایر کشورهای جهان ساخته است. بعلاوه تنوع پستههای ایرانی بسیار زیاد است و چهار نمونهی صادراتی آن شامل پسته فندقی، پسته اکبری، پسته کله قوچی و پسته احمد آقایی میشود که سهم زیادی از صادرات به کشورهای خارجی را به خود اختصاص میدهند. این تنوع پسته در ایران به بیش از 60 نوع میرسد در حالی که پستهی آمریکایی تنها در 3 یا 4 گونه وجود دارد.
انواع پسته :
به طور معمول پسته ها بر اساس برخی از ویژگی هایی ظاهری به دسته بندی های گوناگونی تقسیم بندی می شوند که این ویژگی ها شامل مواردی همچون درشتی، ریزی، طعم، رنگ، روشنی و تیرگی پوست می باشد. علاوه بر ویژگی های یاد شده، محل کشت آن در نام گذاری و همچنین کیفیت آن تاثیر گذار است.
نتیجه :
در انتها، به این نکته توجه داشه باشید که قیمت پسته نسبت به سایر محصولات دسته آجیل گران تر است و به همین دلیل باید در انتخاب فروشگاه آجیل دقت لازم را به خرج دهید تا ضرر مالی به شما وارد نشود.
در توضیح فواید و مضرات پسته همین بس که پسته آجیل سالمی برای بدن انسان است زیرا حاوی مواد مغذی حیاتی مانند ویتامین C، ویتامین E، فولات، پروتئین، فیبر و مواد معدنی است. علاوه بر این، سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند فلاونوئیدها، بتاکاروتن، زآگزانتین، آنتوسیانین ها و پروآنتوسیانیدین ها هستند.
این مواد مغذی التهاب را التیام می بخشد، خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد، کیفیت خواب را بهبود می بخشد، هضم غذا را بهبود می بخشد و باعث کاهش وزن می شود. با این حال، همه چیز فقط زمانی مفید است که آنها را در حد اعتدال بخورید. بنابراین هر روز یک مشت (تقریباً ۳۰ گرم) پسته بخورید.
مصرف بیش از حد آن ممکن است عوارض جانبی متعددی مانند آلرژی، افزایش وزن، خطر سرطان، سنگ کلیه، مشکلات گوارشی و فشار خون بالا داشته باشد. در نتیجه، خوردن پسته در حد اعتدال ممکن است مزایای سلامتی مختلفی را برای شما به ارمغان آورد و در عین حال از هرگونه عوارض جانبی خطرناک نیز جلوگیری کند.
برای خرید بهترین پسته ها با ما در ارتباط باشید و بهترین ها را تجربه کنید.
منبع : ویکی پدیا