مقالات

غلات چیست ؟

غلات

درباره غلات بیشتر بدانید

دانه غلات دانه‌هایی کوچک، سخت و دانه‌های خشک خوراکی هستند که روی گیاهان علف‌مانند، به نام غلات رشد می‌کنند.

آن‌ها غذای اصلی بسیاری از کشورها هستند و تا حد زیادی، بیشتر از هر گروه مواد غذایی دیگر، انرژی غذایی سراسر جهان را فراهم می‌کنند.

همچنین نقش عمده‌ای در تاریخ بشر ایفا کرده‌اند و پیشرفت در زمینه‌ی کشاورزی غلات، چنان عمده است که باعث توسعه تمدن می‌شود.

انسان‌ها عمده مصرف‌کنندگان غلات هستند اما غلات برای تغذیه و فربه کردن دام نیز استفاده می‌شود. هم‌چنین غلات می‌توانند به محصولات غذایی مختلفِ فرآوری‌شده نیز بدل شود.

غلات چیست؟

اغلب افراد برای تهیه یک وعده صبحانه یا عصرانه سالم به غلات روی می‌آورند. انواع مختلف آن به دلیل مزایای بسیاری که برای حفظ سلامتی انسان‌ها دارند و سرشار از انرژی، پروتئین، فیبر، انواع ریزمغذی‌ها هستند، گاهی به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. بسیاری از متخصصان تغذیه، مصرف روزانه غلات را در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌های مزمن موثر می‌دانند.

انواع غلات

 

بر این اساس غلات از دانه‌هایی کوچک، سخت و خشک تشکیل شده‌اند که روی گیاهان رشد کرده و بعد از طی مراحل رشد، برداشت می‌شوند. این دانه‌های خوراکی منبع غنی از مواد معدنی و ویتامین‌های ضروری برای بدن هستند و علاوه بر انسان‌ها برای تغذیه و فربه کردن دام‌های گوشتی نیز از آن ها استفاده می‌کنند. جالب است بدانید که ماده اولیه مواد غذایی و خوراکی‌های مختلفی مانند انواع نان، غلات صبحانه، بلغور جو دوسر، ماکارونی، برشتوک، چیپس و انواع شیرینی و کوکی‌ها از غلات تشکیل شده است.

 

انواع غلات

با توجه به توضیحاتی که ارائه شد، انواع مختلفی غلات در بازار موجود است که شامل دسته‌بندی زیر می‌شوند:

 

 

 

گندم

گندم یکی از رایج‌ترین و پرمصرف‌ترین انواع غلات است که کاربردهای زیادی در صنعت غذایی دارد. دانه گندم دارای چربی غیر اشباع است و حاوی پتاسیم، آهن، روی، منیزیم، فسفر، نیاسین، فولات، سلنیوم، تیامین، ویتامین B6 و اسید پانتوتنیک است. همچنین گندم دارای کربوهیدرات بسیار بالایی بوده و فیبر آن به صورت نامحلول می باشد.

جو

این نوع غلات بیشتر به صورت جو دوسر، آرد، پودر یا بلغور جو در بازار عرضه می‌شود. در واقع سبوس و جوانه جو در مراحل فرآوری از بین نمی‌رود و به صورت یک غلات کامل در دسترس مصرف کنندگان قرار می‌گیرد. جو خواص بسیاری دارد و به بهبود و کنترل قند خون و کاهش کلسترول خون کمک می‌کند و همچنین آنتی اکسیدان‌ موجود در آن خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.

ذرت

ذرت یکی از خوش طعم‌ترین غلاتی است که به طور گسترده در تولید مواد غذایی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. دارای فیبر بالایی است و به همین دلیل به هضم غذا کمک قابل توجهی می‌کند. دانه ذرت از مواد مغذی و ضروری مانند روی، منیزیم، مس، آهن و منگنز تشکیل شده است که همگی برای حفظ سلامت بدن مفید هستند.

کینوا

کینوا جزو یکی از غذاهای مقوی و گیاهی است که ۹ اسید آمینه ضروری بدن را در خود جای داده است. این دانه‌های گرد و ریز، پروتئین بالایی دارند و حاوی فیبر، منیزیم، ویتامین‌های گروه B، آهن، پتاسیم، کلسیم، فسفر، ویتامین E و سایر آنتی اکسیدان‌ها هستند. مصرف کینوا به حفظ سلامت متابولیک بدن کمک می‌کند و سبب کنترل قند خون و کاهش کلسترول خون می‌شود.

چاودار

چاودار یک غلات منحصر به فرد است که سبوس آن حاوی سطح بالایی از فیبر بوده و به تقویت معده، بهبود عملکرد روده و همچنین رفع یبوست کمک می‌کند. دانه چاودار علاوه بر اینکه خطر سنگ صفرا را کاهش می‌دهد، دارای ویتامین‌های کامل گروه B است و از مبتلا به سکته قلبی و دیابت نوع ۲ جلوگیری می‌کند.

برنج

برنج یکی از مهم‌ترین و با ارزش‌ترین غلات موجود در جهان است، که در ابعاد، سایزها، رنگ‌ها، طعم‌ها و عطر‌های متفاوت تولید و عرضه می‌شود. به دلیل داشتن نشاسته‌، منبع عالی کالری و کربوهیدرات است و می‌تواند انرژی مورد نیاز بدن را در طول روز تامین کند. مصرف برنج منجر به کنترل فشار خون، جلوگیری از سکته قلبی و مغزی، پیشگیری از سرطان، مشکلات معده و سیستم گوارشی می‌شود. برنج به دلیل داشتن سبوس و ویتامین‌های مختلف، شادابی پوست را افزایش می‌دهد.

ارزن

ارزن از دانه‌های کوچک و گردی تشکیل شده است که می‌تواند در آب و هوای سخت و خاک فقیر رشد کند. انواع مختلفی دارد که همگی دارای مواد مغذی بالایی هستند. مصرف این غلات بیشتر برای پرورش پرندگان زینتی کاربرد دارد.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید به سایت آجیل بری مراجعه کنید .