مقالات

گردو و خواص آن

گردو حاوی یکی از بالاترین مقادیر چربی‌های امگا-۳ در بین هر آجیلی است. امگا-۳ می‌تواند به بهبود خلق‌وخوی شما کمک کند. علاوه بر خواص امگا-۳ برای مغز انسان، این ماده مغذی به سلامت قلب کمک می‌کند. که با کاهش سطح تری‌گلیسیرید و کاهش تشکیل پلاک‌های خطرناک در شریان‌ها بدن با بیماری‌های قلبی مبارزه می‌کند.

همچنین می‌تواند اسنکی فوق‌العاده برای کنترل وزن باشد. آیا می‌دانستید که برخی رژیم‌های لاغری منجر به چاق‌تر شدن می‌شوند اما خوردن چربی‌های سالم چنین ویژگی‌ای ندارد؟! مطابق با برخی مطالعات خوردن چند گردو (حدود چهار تا شش عدد) قبل از غذا میزان احساس گرسنگی را در افراد کاهش می‌دهد. این کاهش اشتها می‌تواند باعث کاهش خوراک افراد در ادامه روز گردد. این خاصیت گردو می‌تواند منجر به کاهش وزن شود.

دانستنی‌های جالبی در مورد خواص گردو

آیا می‌دانید ۸۰۰۰ سال است که گردو مواد غذایی ضروری انسان را تأمین می‌کند؟ گزارشی در مورد آن در مجله تغذیه آمریکا (American Journal of Nutrition)  منتشرشده است. این گزارش اظهار می‌دارد که در مقایسه با اکثر آجیل‌هایی که حاوی اسیدهای چرب غیراشباع هستند، گردو منحصربه‌فرد است. زیرا این آجیل غنی از اسیدهای چرب غیراشباع ان-۶ (لینولئات، N-6) و ان-۳ (لینولنات، N-3) است. گردو دارای ترکیباتی مانند فولات، فیبر، تانن‌ها و پلی فنول‌ها است. تانن‌ها در عصارهٔ بسیاری از گیاهان وجود دارند و معمولاً آن را از پوست بلوط به دست می‌آورند. علاوه بر بلوط در گیاهان دیگری نیز مانند به نارس، سیب نارس، سماق، چای، برگ گردو و بارهنگ یافت می‌شود. پلی‌فنول‌ها نیز شامل آنتی‌اکسیدان‌ها بوده و خواص ضدالتهابی و ضد سرطانی دارند.

همان‌طور که احتمالاً متوجه شده‌اید یکی از مهم‌ترین مواد غذایی گردو امگا-۳ آن است. اسیدهای چرب امگا-۳ نه‌تنها برای سلامت قلب و مغز مفید هستند بلکه برای کنترل التهاب، بهبود گردش خون، بهبود حافظه، قدرت استدلال و کنترل قند خون نیز مفید می‌باشند.

گردو

گردو

امگا-۳ در برابر امگا-۶

گونه انسان بر اساس رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد اسیدهای چرب امگا-۳ و مقادیر خیلی کمتر چربی‌های غیراشباع که اسیدهای چرب امگا-۶ نامیده می‌شوند تکامل یافت. امگا-۳ چربی موجود در ماهی‌های آزاد مانند سالمون، دانه‌های کتان، گردو و برخی حیوانات شکار است. امگا-۶ نیز چربی موجود در روغن‌های گیاهی، غذاهای بسته‌بندی‌شده و برخی آجیل‌ها و دانه‌ها است.

در قرون گذشته، به‌تدریج امگا-۶ بیشتری وارد رژیم غذایی ما شده و درعوض مصرف​​ امگا-۳ کاهش یافته است. جای تعجب نیست که هم‌زمان و به‌تدریج بیماری‌های قلبی، اختلالات شناختی و میزان افسردگی افزایش‌یافته است. به‌جای نسبت تقریباً ایده آل دو به یک یا حتی یک به یک امگا-۳ به امگا-۶ در غذاهای مصرفی اجدادمان، این روزها اعتقاد بر این است که یک آمریکایی به‌طور متوسط ۱۵ تا ۲۵ برابر چربی‌های امگا-۶ بیشتری نسبت به امگا-۳ مصرف می‌کند!

خوردن بیشتر گردو به‌عنوان بخشی از یک رژیم سالم می‌تواند این فاصله را کمتر کرده و از ایجاد بیماری جلوگیری کند.

خوب است بدانید که خواص آن در مجله بیماری آلزایمر (Journal of Alzheimer’s Disease)  مورد تحسین قرار گرفته است. این تحسین به خاطر ایجاد بهبود قابل‌توجه در حافظه، توانایی یادگیری، کاهش اضطراب و رشد حرکتی در مقایسه با رژیم‌های کنترلی است.

علاوه بر امگا-۳، گردو (بانام علمیJuglans regia L)، مقدار زیادی مواد مغذی دیگری نیز در خود دارد.

اسیدهای چرب امگا-۳، طلایه‌دار مواد مغذی گردو

نوع اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در گردو و برخی آجیل‌ها و دانه‌ها مانند دانه‌ چیا و دانه‌ کتان، با نوع امگا-۳ موجود در ماهی‌هایی مانند ماهی سالمون یکسان نیست. بسیاری از پژوهش‌ها روی چربی‌های امگا-۳ که خواص بالای آن روی سلامت قلب، عروق و مغز نشان می‌دهند، به دو چربی موجود در ماهی‌ها به نام‌های EPA و DHA اشاره می‌کنند.

امگا -۳ موجود در گردو، ALA (اسید آلفا لینولنیک) نام دارد. اعتقاد بر این است که بدن می‌تواند امگا-۳ نوع ALA را به دو نوع EPA و DHA تبدیل کند. هرچند الزاماً نمی‌تواند چنین کار بزرگی انجام دهد.

درحالی‌که چربی‌های امگا-۳ نوع ALA گردو دارای فوائد زیادی برای سلامتی هستند، شخصاً توصیه می‌کنم که امگا-۳ بیشتری از ماهی‌های آزاد و در صورت لزوم از مکمل‌های غذایی دریافت کنید. بسیار مهم است که از رژیم غذایی متنوعی استفاده کنید تا همه انواع امگا-۳ را دریافت نمایید.

 خاصیت گردو برای سلامتی بدن

۱- خواص گردو و کمک به مبارزه با افسردگی

امگا-۳ موجود در گردو سبب بهبود عملکرد مغز در سطوح مختلف می‌شود. برخی شواهد بیولوژیکی نشان می‌دهند که میزان کم چربی‌های امگا-۳ در افسردگی و تعدادی از اختلالات رفتاری و شناختی مشارکت دارد. چرا این‌طور است؟ چربی‌های ضروری مستقیماً برای ایجاد غشای خارجی سلول‌ها و کمک به عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی استفاده می‌شوند. پس منطقی است که گردو به‌عنوان یک درمان طبیعی برای افسردگی عمل نماید.

چربی‌های امگا-۳ به تشکیل پوشش بیرونی نرم و سیال سلول کمک می‎کند. لذا به آن‌ها توانایی برقراری ارتباط با یکدیگر را می‌دهد. این موضوع امری حیاتی برای انتقال‌دهنده‌های عصبی ناقل «احساس خوب» مانند دوپامین و سروتونین است. بدون مقادیر کافی از انواع مناسب چربی‌ها در رژیم غذایی، عملکرد انتقال‌دهنده عصبی دچار آسیب شده و بسیاری از افراد این تأثیرات را در بروز احساس اضطراب، استرس مزمن، اشتیاق شدید، خستگی و نوسانات خلق‌وخو تجربه می‌کنند. به همین دلیل است که چربی‌ها برای مبارزه با افسردگی و اضطراب حیاتی هستند.

مطالعات جامعی انجام‌شده که ارتباط بین مصرف مقادیر زیاد چربی‌های امگا-۳ را به نرخ‌های پایین‌تر افسردگی نشان می‌دهد. البته این امگا-۳ معمولاً به شکل ماهی‌های دریایی به‌علاوه بعضی از آجیل‌ها مانند گردو می‌باشد. آزمایش‌های بالینی کنترل‌شده‌ای که اثرات امگا-۳ در پیشگیری از افسردگی و بیماری‌های قلبی را بررسی می‌کند، در تعدادی از مراکز تحقیقاتی بزرگ ادامه دارد. به نظر می‌رسد هر چه بیشتر در مورد چگونگی عملکرد این چرب‌ها بدانیم، بیشتر به خواص چشمگیر آن‌ها پی می‌بریم، بااین‌حال اکثر مردم کمبود امگا-۳ دارند و توانایی مالی برای جبران این کمبود را ندارند.

۲- خواص گردو و بهبود سلامت مغز و حفظ حافظه

گردو یک غذای فوق‌العاده به‌حساب می‌آید و ممکن است روند پیری را کند نماید. چربی‌های امگا-۳ گردو برای تقویت حافظه و قدرت استدلال مهم هستند. بسیاری از افراد که به علت کمبود امگا-۳ از افسردگی بالا رنج می‌برند، قربانی مسائل شناختی هستند. مسائل شناختی شامل ناهنجاری‌های مرتبط با سن مانند زوال عقل، آلزایمر و سایر اختلالات حافظه می‌شوند.

پژوهشگران گروه بیوشیمی و عصب‌شناسی در دانشگاه کراچی اثر گردو بر یادگیری و حافظه در موش‌ها را ارزیابی کردند. آن‌ها بهبود‌ معناداری در یادگیری و حافظه موش‌هایی که از گردو استفاده کرده بودند، نسبت به گروه دیگر از موش‌ها که گردو مصرف نکرده بودند مشاهده کردند. همچنین موش‌هایی که از گردو استفاده کرده بودند کاهش قابل‌توجهی در مصرف غذا نشان دادند. اگرچه این موضوع تأثیر منفی بر رشد طبیعی آن‌ها نداشت. بدینگونه بررسی مغز موش‌ها افزایش عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی، محافظت در برابر آسیب و بهبود متابولیسم کنترل‌کننده اعصاب را نشان داد.

شباهت گردو با مغز انسان

شباهت گردو با مغز انسان

خواص، فواید و عوارض مصرف گردو یکی از پرخاصیت ترین مغزها

خوردن گردو فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارد، کاهش بیماری های قلبی، پیشگیری از سرطان و بهبود عملکرد مغز از فواید آن است. گردوها برای پوست و بدن واقعاً عالی هستند و به همین دلیل بسیاری از برندهای مراقبت از پوست و محصولات زیبایی، شامل عصاره گردو هستند؛ زیرا غنی از مواد مغذی هستند که برای سلامت و زیبایی ما مفید هستند.  همچنین برای مراقبت از مو عالی می باشند و بسیاری از شامپوها شامل عصاره های گردو و روغن گردو هستند؛ زیرا مو را سالم نگه می دارند و آنها را براق می کنند اما این تنها خواص گردو نیست که در این بخش از سلامت نمناک به آن خواهیم پرداخت.

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گردو

منبع خوبی از برخی ویتامین ها و مواد معدنی است. از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ویتامین B6: این ویتامین به تقویت دستگاه ایمنی و سلامت دستگاه عصبی کمک می کند. کمبود این ویتامین باعث کم خونی (آنمی) می شود.
مس: مس موجود در گردو دارای مواد معدنی مفیدی است که موجب تقویت سلامت قلب، بهبود عملکرد دستگاه ایمنی بدن، استخوان ها و اعصاب نیز از سایر وظایف این ماده معدنی است.
اسید فولیک: با عنوان فولات و ویتامین B9 نیز شناخته می شود و کمبود این ویتامین در دوران بارداری باعث تولد نوزاد ناقص می شود.
ویتامین E: گردو دارای مقدار زیادی ویتامین E است که برای مبارزه بدن با سرطان نیاز است.
فسفر: نزدیک به 1٪ بدن ما را فسفر تشکیل می دهد. این ماده ی معدنی به طور عمده در استخوان ها یافت می شود و اهمیت خاصی در بدن دارند.
منگنز: بیشترین مقدار این ماده معدنی مهم در مغزها، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات یافت می شود.

فواید و خواص سلامتی گردو

دارای خواص و مزایای متعددی برای سلامتی است که مهمترین آنها عبارتند از؛

1. سلامت قلب:

به دلیل سطح بالای اسیدهای چرب امگا 3 در گردو، برای سیستم قلبی عروقی بسیار مفید هستند. مشخص شده است که خوردن تنها چند گردو در روز می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. بنابراین افرادی که فشار خون بالا دارند، توجه بیشتری داشته باشند. اسیدهای چرب امگا 3، برای کمک به کاهش کلسترول بد در بدن و افزایش تولید کلسترول خوب شناخته می شوند که این روند هم برای قلب مفید است.

2. گردو مناسب برای سیستم ایمنی:

مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها را دارد که سیستم ایمنی بدن شما را سالم نگه می دارند و از ظهور بیماری ها پیشگیری می کنند.

3. گردو مفید برای سلامت مغز:

اسیدهای چرب امگا 3 موجود در آن، برای مغز هم مفید هستند. باعث می شود که سیستم عصبی به آرامی کار کند و حافظه شما را بهبود بخشد.

4. گردو مناسب برای سرطان سینه:

انجمن تحقیقات سرطان آمریکا در سال 2009 تحقیقات خود را منتشر کرد، که روزانه مقدار کمی از گردو،می تواند به کاهش خطر سرطان پستان کمک کند.

5. گردو مناسب برای بیماری های التهابی:

کسانی که بیماری های التهابی مانند آسم، ورم مفاصل و اگزما دارند، گردو برایشان مفید است، زیرا مقادیر زیادی از اسیدهای چرب را دارند.

6. گردو مناسب برای سلامت استخوان ها:

شامل یک اسید چرب ضروری به نام اسید آلفا لینولنیک است. این اسید آلفا لینولنیک و ترکیبات آن با استخوان های قوی تر و سالم تر در ارتباط است. همچنین وقتی شما اسیدهای چرب امگا 3 را از طریق گردو جذب می کنید، التهاب کاهش می یابد و این مربوط به حفظ استخوان ها، برای مدت زمان طولانی تر است.

7. گردو برای کمک به خواب بهتر و استرس:

ملاتونین دارد و گفته می شود این ترکیب با الگوهای خواب بهتر مرتبط است. همچنین اسیدهای چرب امگا 3 فشار خون را پایین نگه می دارند و به کاهش استرس کمک می کنند.

8. گردو مناسب برای دوران بارداری:

شامل گروه های ویتامین B سالم مانند فولات، ریبوفلاوین، تیامین و غیره است که اینها برای یک زن باردار و جنین ضروری هستند.

9. گردو مناسب برای دستگاه گوارش:

غنی از فیبر است و راهی خوب برای حفظ صحیح عملکرد سیستم گوارشی هستند. همه انسان ها به طور روزانه به فیبر نیاز دارند، تا حرکات روده ای را به درستی حفظ کنند.

10. گردو مناسب برای تمیز کردن داخل بدن:

تمیز کننده داخلی بدن شما است، زیرا آنها به صورت تحت اللفظی، سیستم گوارشی را از انگل های زیادی پاک می کنند.

11. گردو مناسب برای درمان عفونت های قارچی :

هیچ راه بهتری به جز خود گردوی سیاه، برای پاک کردن قارچ وجود ندارد.

خواص و فواید گردو برای پوست سالم و زیبا

یکی دیگر از خواص مهم آن، تاثیر مثبت آن برای پوست می باشد. از مهمترین تاثیراتش بر روی پوست، می توان به موارد ذیل اشاره کرد؛

12. تاخیر در پیری پوست:

برای پوست خوب است، زیرا مملو از ویتامین های B می باشد. ویتامین B استرس و خلق و خو را بسیار عالی مدیریت می کند. افزایش سطح استرس می تواند منجر به ظهور زودرس چین و چروک شود و در نتیجه باعث افزایش سرعت روند پیری می شود. حضور ویتامین های B، همراه با ویتامین E، به مبارزه با رادیکال های آزاد ناشی از استرس کمک می کند و این امر فرآیند سالخوردگی را به تاخیر می اندازد.

13. گردو مناسب برای رطوبت رسانی به پوست:

افرادی که پوست خشک دارند، باید به طور منظم از روغن گردوی گرم استفاده کنند. این روغن  به حفظ رطوبت پوست کمک می کند و پوست را از درون تغذیه می کند و رشد سلول های سالم و درخشان را افزایش می دهد.

14. گردو برای خداحافظی با حلقه های سیاه زیر چشم:

استفاده منظم از روغن گردوی گرم، برای روشن کردن حلقه های تیره زیر چشم مشهور است. روغن استخراج شده از گردو، پف را می خواباند و چشم ها را آرام می کند و درخشش و رنگ آن را حفظ می کند.

جهت خرید و کسب اطلاعات بیشتر به سایت آجیل بری مراجعه کنید

 اطلاعات تماس دفتر

تماس

منبع : ویکی پدیا